Giresun Çamoluk neyi meşhur?
Kendine özgü tadı ve aroması, 15 dakika gibi kısa bir sürede pişebilmesi nedeniyle ziyaretçilerden büyük ilgi gören Çamoluk Şeker Kuru Fasulyesi mutlaka denenmeli.
Görele’nin neyi meşhur?
Yetiştirilen başlıca ürünler fındık, mısır ve çaydır. Kemençe, bölgedeki en önemli müzik aletidir. Aslında Görele, “Kemençe’nin başkenti” olarak anılır. Kasaba merkezinde büyük bir keman heykeli vardır.
Şebinkarahisar’da neyi meşhur yiyecek?
Reçeli ve özellikle pekmezi meşhurdur. FINDIK HELVASI; Şebinkarahisar’da fındık yetişmemesine rağmen fındık helvası sadece burada yapılır. Evde çekiçle dövülen ceviz ve kuru dutlardan (cemiç) dövme yapılır.
Giresun’un yiyecek olarak neyi meşhur?
Giresun’un en meşhur yemekleri pancar çorbası, fasulye turşusu ve kavrulmuş fasulyedir. Bölgede Giresun adıyla bilinen ürünler; Giresun fındığı, Giresun kirazı, Giresun simidi, Giresun pidesi, Giresun kadayıfı, Giresun güllacı ve Giresun pastası.
Giresundan hediyelik ne alınır?
Giresun’da her bütçeye uygun hediyelik eşyalar bulunabildiği gibi şehri simgeleyen eşyalar da bulunmaktadır. Özellikle buzdolabı magnetleri, fındık, tamzara tekstili, çay, Giresun balı, pekmez, anahtarlıklar ve el işlemeli ürünler olmak üzere birçok ürünü hediyelik eşya olarak tercih edebilirsiniz.
Giresun Çamoluk hangi Türk boyu?
778 yılında bölgeye yapılan Arap akınları sonucunda bölge Arapların eline geçmiştir. Oğuz Türkleri 8. yüzyılın sonlarında boylar halinde Çamoluk bölgesine gelerek Türk yerleşiminin temelini atmışlardır.
Giresun’dan denince akla ne gelir?
Giresun denince akla kara lahana ve hamsi gelir. Ayrıca mısır unundan yapılan yemekler de vardır. Yemeklerinden bazıları; kara lahana çorbası, kara lahana diblesi, ısırgan otu püresi, mısır ekmeği, fasulye turşusu, kiraz duzlaması ve pezik mıhması.
Görele laz mı?
Nüfusun çoğunluğunu Türkmen/Çepniler oluşturmaktadır.
Giresun Görele Rum mu?
Görele’nin Rum nüfusu Lozan Antlaşması’ndan sonra nüfus mübadelesiyle burayı terk etti. 1869’da Görele’de tüfek çakmakları, karakulak bıçakları ve makaslar üretilerek çevre kasaba ve ilçelere satıldı.
Tirebolunun neyi meşhur?
Zengin bir mutfağa sahip olan Tirebolu’da ısırgan otu yemeği, tuzlu kiraz, fasulye dible, közlenmiş taflan, közlenmiş salatalık, meşhur hamsi böreği, mısır ekmeği ve lezzetli Tirebolu pide çeşitleri gibi lezzetler sunuluyor.
Giresun Şebinkarahisar’ın neyi meşhur?
Şebinkarahisar’da görülmeye değer yerler şunlardır: Şebinkarahisar Kalesi, Meryem Ana Manastırı, Taşhanlar, Atatürk Evi ve Müzesi, Fahrettin Bemrahşah Camii, Licese Kilisesi, Çatalgöl Şelalesi ve Çağlayan Şelalesi bulunmaktadır.
Giresun ne ile tanınır?
Giresun doğal maden suyuyla da ünlüdür. Batlama Deresi’nde İnişdibi Maden Suyu, Freşa Doğal Meyve Aromalı Maden Suyu ve Çaldağ Maden Suyu bulunmaktadır.
Giresun soyu nereden gelir?
Giresun, bir Milet kolonisi olarak kurulmuştur. Yunanca adı “Kerasus”tur. Yabani kiraz ağaçları nedeniyle adının “kiraz diyarı” olabileceği söylenmektedir. Giresun, 1397’de Türkmen hükümdarı Emiroğlu Süleyman Bey tarafından fethedilmiş ve Eski Türk İmparatorluğu’nda Vilayet-i Çepni adıyla anılan bir Türk yurdu olmuştur.
Giresun’da ne yenilir?
Giresun’un yöresel yemekleri: Neyle meşhurdur? Kara lahana çorbası, Mendek çorbası, Fasulye diblesi, Pezik, Kara lahana sarması, Isırgan yemeği, Hamsi böreği, Çalı çiçeği çorbasıDaha fazla makale…
Giresun’da hangi tatlı meşhur?
Karadeniz bölgesinin en meşhur tatlıları arasında laz böreği, pepeçura, mısır tatlısı, kabak tatlısı, Giresun kadayıfı ve sütlaçtan bahsetmeden geçemeyiz. Giresun’un yöresel yemeklerinin yanı sıra tatlılarını da denemeden ayrılmamalısınız.
Şebinkarahisar neyi ile meşhurdur?
Şebinkarahisar’da görülmeye değer yerler şunlardır: Şebinkarahisar Kalesi, Meryem Ana Manastırı, Taşhanlar, Atatürk Evi ve Müzesi, Fahrettin Bemrahşah Camii, Licese Kilisesi, Çatalgöl Şelalesi ve Çağlayan Şelalesi bulunmaktadır.
Giresun’dan denince akla ne gelir?
Giresun denince akla kara lahana ve hamsi gelir. Ayrıca mısır unundan yapılan yemekler de vardır. Yemeklerinden bazıları; kara lahana çorbası, kara lahana diblesi, ısırgan otu püresi, mısır ekmeği, fasulye turşusu, kiraz duzlaması ve pezik mıhması.
Çamoluk hangi ile yakın?
İlçemiz, Doğu Anadolu’nun kuzeybatısında, İç Anadolu’nun kuzeydoğusunda ve Karadeniz Bölgesi’nin güneyinde yer almakta olup, geçiş bölgesi özelliği taşımaktadır. Batısında Şebinkarahisar, kuzeyinde Alucra, doğusunda Şiran (Gümüşhane), güneydoğusunda Refahiye (Erzincan) ve güneyinde Gölova (Sivas) bulunmaktadır.
Tirebolunun neyi meşhur?
Zengin bir mutfağa sahip olan Tirebolu’da ısırgan otu yemeği, tuzlu kiraz, fasulye dible, közlenmiş taflan, közlenmiş salatalık, meşhur hamsi böreği, mısır ekmeği ve lezzetli Tirebolu pide çeşitleri gibi lezzetler sunuluyor.
Kaynak: mobidic.com.tr