İçeriğe geç

Belediye Kedi Topluyor Mu

Belediye kedileri toplayabilir mi?

Kediler için özel bir merkezi olmayan bir belediye KEDİ TOPLAYAMAZ. Bir hayvanın ikamet yeri, kısırlaştırma amacı dışında keyfi olarak değiştirilemez; hayvanın alışkın olduğu ve doğası gereği yaşadığı yerdeki yaşamı yasa ve Devlet tarafından desteklenir.

Sokak hayvanlarını kim topluyor?

Belediyelere ait 200’den fazla “hayvan barınağı” vardır. Yerleşim alanlarının dışında kurulan bu yerlere “geçici bakım evleri” ve “rehabilitasyon merkezleri” denir. Geçici hayvan barınakları olan belediyeler topladıkları hayvanları oraya getirir.

Sokak kedisi için neresi aranır?

Alo 153 Sokak kedisi için Hayvan ambulansı acil yardım talebi.

Belediye kedilere bakar mı?

Belediye veteriner hekiminin hangi hayvanlara baktığı sorusuna cevap verecek olursak; belediye veteriner hekimlerinin genellikle sokak köpekleri, sokak kedileri, kuşlar ve daha birçok evsiz hayvana baktığını söyleyebiliriz.

Belediyenin topladığı kediler nereye gidiyor?

Yönetmeliğin 21. maddesine göre belediyeler tarafından kedi ve köpeklerin toplanması yasa ile açıkça düzenlenmiştir. Belediyeler onları sadece kısırlaştırma amacıyla toplar, kısırlaştırır, bakım ve tedavi sağlar ve daha sonra alındıkları yere geri götürür. Özel bir kedi merkezi olmayan bir belediye kedi toplayamaz.

Hayvan yasası nedir 2024?

Madde) Kanuna göre, sahipsiz sokak hayvanlarından büyükşehir belediyeleri ile il belediyeleri sorumlu olup, sahiplendirme hizmeti vermeyen belediye başkanları ve belediye görevlilerine 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası verilecek.

Sahipsiz kedileri nereye bırakabilirim?

Şehrinizdeki ALO 153’ü veya sokak hayvanlarını aramanız halinde belediye ekipleri verdiğiniz adrese gelerek sokak hayvanını teslim alacak ve tedavisine yardımcı olacaktır.

153 hayvan Ambulansı Nedir?

7 gün 24 saat veterinerlik hizmeti veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ALO 153 ihbar hattı aracılığıyla hayvan yaralanmaları vb. durumlara müdahale ediyor. 26 adet hayvan nakil aracıyla durumlara kısa sürede müdahale ediliyor.

Belediye veterineri ücretsiz mi?

SOKAK HAYVANLARI MUAYENE VE TEDAVİ HİZMETİ Vatandaşlarımızın ve belediye hayvan toplama ve nakil ekiplerimizin getirdikleri sokak hayvanlarının veteriner hekimlerimiz tarafından ücretsiz muayene ve tedavileri yapılmaktadır.

Sokak kedileri için ne yapabiliriz?

Sokak hayvanlarını korumak için neler yapabiliriz? Kapınızın önüne bir kap su bırakabilirsiniz. … Yemeklerinizi onlarla da paylaşabilirsiniz. … Yanınıza yiyecek götürebilirsiniz. … Güvenli alanlar hazırlayabilirsiniz. … Belediyelerin veterinerlik hizmetlerinden yardım alabilirsiniz. … Hayvan bakımevlerine destek olabilirsiniz.

Belediye ölen hayvanları ne yapıyor?

MADDE 21 – (1) Hastalık nedeniyle ölen veya öldürülen hayvanların imhası, il ve ilçelerde belediye başkanının, köylerde ise muhtarın görevlendireceği kişilerce resmî veteriner hekim gözetiminde yapılır. Ölen veya öldürülen hayvanlar gömülür, yakılır veya kimyasal maddelerle imha edilir.

Sokak hayvanları nasıl toplama numarası?

Sağlık sorunları yaşayan sokak hayvanları için vatandaşlar 293 39 80 numaralı telefonu arayabilirler.

Sokak kedilerini belediye alır mı?

Kediler için özel bir merkezi olmayan belediye, KEDİLERİ NÖTRALİZASYON AMAÇLI BİLE ALMAZ. Bir hayvanın ikamet yeri keyfi olarak değiştirilemez; hayvanın alıştığı ve doğası gereği yaşadığı yerdeki yaşamı Devlet ve yasalar tarafından teşvik edilir. KÖPEKLER veya KEDİLER, şikayete bağlı olarak alınamaz veya başka yere taşınamaz.

Can Çekisen kediye ne yapılmalı?

Eğer maddi olarak karşılayabileceğiniz bir kırık olmadığını düşünüyorsanız, seçeneklerinizden biri onu en yakın veterinere götürmektir. Kırık gibi belirtiler varsa, ona dokunmamak ve en yakın veterineri aramak en iyisidir. Veterinere yaralı hayvanın sokakta yaşadığını söylemelisiniz.

153 veteriner Hizmetleri Ücretli mi?

Kamu kurum ve kuruluşları, veteriner klinikleri ve evcil hayvan sahipleri bu veri tabanından ücretsiz olarak faydalanabiliyor.

Sahipsiz kedileri nereye verebiliriz?

Şehrinizdeki ALO 153’ü veya sokak hayvanlarını aramanız halinde belediye ekipleri verdiğiniz adrese gelerek sokak hayvanını teslim alacak ve tedavisine yardımcı olacaktır.

Kedileri nereye şikayet edebilirim?

Hayvanlara kötü muamelede bulunanlar, hayvanların korunması için gerekli tedbirleri almakla yükümlü olan Tarım ve Orman Genel Müdürlüğü’ne bildirilebilir.

Sokak hayvanları toplanıyor mu?

Ancak yeni düzenleme, “bırakmak yerine topla, aşıla ve kısırlaştır” yöntemini kaldırdı. Parlamento’dan geçen yeni yasa, tüm köpeklerin sokaklardan toplanmasını ve sahiplenilene kadar hayvan barınaklarında bakılmasını şart koşuyor.

Hayvanlarla ilgili yasa kedileri de kapsıyor mu?

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) görüşülen Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısında pazartesi akşamı yapılan değişiklikle, tekliften “ötanazi” kelimesi çıkarıldı ve kediler kapsam dışı bırakıldı.

Kaynak: simdipara.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir